Блогче.нет – полезният блог

Няколко различни съвети преди избор на добра строителна фирма

Всяко младо семейство би искало да има своя собствена къща и когато получи  възможност за строителство на такава, към него ще завалят предложения как най-добре да го направи. Като изключим тази типична черта българина да дава акъл за всичко, то в строителството на еднофамилни къщи например има няколко неписани правила, които е добре да вземете под внимание – особено когато правите планове за строителство и за избор на строителна фирма.

Не стройте най-скъпата къща в квартала. Така ще си спестите освен леко негативните погледи на съседите и като цяло ще попаднете в полезрението на хората по един отличителен начин, който не винаги ви носи добро. Така че старайте се да бъдете интересни и уникално, но не да преливате в лукс, който да личи още от фасадата на дома.

Когато търсите строителна фирма не се осланяйте само на първоначалния си заложен бюджет. Самата фирма може да направи свои изчисления, където на места нещо може да струва по-малко, а за друго да трябват повече пари. Така че винаги бъдете готови ако се наложи да отделите малко повече пари за строителство.

Заложете широки стълбища и коридори. Това е много важно за всяко пространство заради вътрешната динамика в дома. Така ще бъдете спокойно когато трябва да пренасяте по-големи предмети, имате гости, а и просто ще се чувствате по-свободни в движението си.

Освен за големите мебели, планувайте местоположението и на по-малките неща, които са важни за живота в къщата. Например, къде ще ви е удобно да работите, мястото за кафе машината, мястото на телевизора във всекидневната. Планирайте и според естествената светлина, която ще влиза в дома.

Що се отнася до избора на строителна фирма, за да попаднете на най-добрата за вас, изберете такава, която вече е изпълнявала проект като вашия. Така ще бъдете спокойни, че ще работите с фирма, която познава типа жилище, което искате да построите. В такъв случай строителното изпълнение ще започне при много по-добра основа.


ДОПЪЛНЕНИЕ:

Ако търсите работа в сферата на строителството и ремонтната дейност има лесен и бърз начин, които можеда ви помогне етапа на търсене на професионална реализация. 

Платформата за търсене на работа NAMERI RABOTA позволява само с едно кандидастване да изпратите вашето CV до всички желани от вас работидадели.