Блогче.нет – полезният блог

Банков заем – как да го получите?

   Банковият заем представлява парична сума, която банката дава на клиента. Заемът трябва да бъде изплатен в края на договорения период. За да придобиете повече или по -малко голям заем, трябва да спестявате за много дълго време, понякога дори с години и предвид постоянното покачване на цените и инфлацията, процесът може да бъде безполезен и неефективен.

  Получаването на заеми сега е един от най -популярните належащи въпроси. Това е сравнително прост и бърз начин да подобрите качеството на живота си и да получите това, което искате само след няколко дни, без дори да чакате следващата си заплата.

  В опит да намерят най -печелившите решения, много клиенти разглеждат огромен брой предложения от различни организации. Всъщност банков заем е само една от разновидностите, това е доста широко понятие, което е разделено на няколко групи:

  • Имотен заем от банката. Това не е заем в брой. И прехвърлянето на какъвто и да е имот. Той може да бъде прехвърлен за известно време или за постоянно ползване, основната характеристика е, че това не е лизинг, което означава, че е абсолютно безплатно;
  • Потребителски заем. Това е почти синоним на потребителски заем с тази разлика, че изобщо не трябва да се издава от банка, може да бъде почти всяка организация или магазин;
  • Банков заем. Кредитният калкулатор потвърждава, че това е най -печелившият вариант от заема. Понякога те дори предлагат безлихвени опции или с минимално надплащане.

Как да получите банков заем

  Вземането на банков заем е доста лесно, условията са подобни на тези, които се изискват при сключване на договор за заем. Следният пакет трябва да бъде предоставен:

  • Паспорт. По -добре е, ако имате регистрация в град по местоживеене. Къде е банковият клон. Наложително е също така възрастта да съответства на интервала между най -ниския и най -високия праг;
  • История на заетостта. Необходимо е да се провери дали лицето действително работи официално. При добри условия, банков заем може да бъде взет от някой, който е бил на едно работно място повече от шест месеца. Подобна стабилност индиректно доказва надеждността и намалява риска от неочаквано уволнение;
  • Удостоверение за заплати. Необходима е достатъчно голяма нетна заплата, за да се докаже платежоспособността на банката и да се елиминира рискът от забавяне и неплащане на заема.

  Това е минималният пакет документи. За получаване на ипотека ще трябва да съберете много повече информация. Ще ви трябват заемополучател (най-често съпруг), както и информация за придобитото имущество. Можете да разберете пълния пакет документи в банката от която желаете да получите заем.