Блогче.нет – полезният блог

Дезинфекция на помещения от вируси

Дезинфекция на помещения от вируси

Ако в стаята има пациент с остро заболяване, тогава последиците могат да са много опасни. Всички предмети, с които пациентът е бил в контакт, могат да съдържат хиляди различни патогени.

Здравият човек, в контакт с тези предмети, може да абсорбира вируса за част от секунда. И така започва епидемията. Един по един, в затворено пространство, те започват да се разболяват. И защо? Защото дезинфекцията на помещенията от вируси не е извършена навреме.

Болнично обезпаразитяване при престой на труп

Може да мислите, колкото искате, че това събитие не е толкова необходимо и всички неприятности ще преминат покрай вас, но това не е така. Ако има патоген, има голям шанс да го прехвърлите, върху някой друг. Последствията ще направят малко хора щастливи. Ще бъде по-лесно, ако вземете всички предпазни мерки. И най-важното, не забравяйте, че патогенът може да бъде не само човек, но и домашен любимец, който може да страда от инфекциозно заболяване.

Дезинфекцията може да бъде разделена:

физически;

механично;

химически.

Първият метод включва използването на устройства, които допринасят за унищожаването на инфекциите, чрез задушаване. Освен инфекции, разбира се, както вирусът, така и микроорганизмите, като мухъл и гъбички (които от своя страна се появяват от висока влажност), са включени в списъка. Също така, може да използвате лечение с ултравиолетови лъчи от използване на кварцови лами. Елементарният начин са овлажнители и почистващи препарати.

Механичният метод е действие за мокро (щателно) почистване, както и за измиване.

Химическият метод за дезинфекция, включва използването на различни химически разтворители и продукти, които съдържат:

Хлор-съдържащи продукти;

Въздушни дезинфектанти;

Алдехиди, които се справят добре с гъбички и спори, което от своя страна елиминира мухъл;

Окислители, които унищожават микроорганизмите. За информация, кислородът и хлорът са едни от най-силните окислители, които все още се използват при избелване на домакинствата;

Разтвори на натриев хипохлорит и хлорамин. Добро средство за дезинфекция на тоалетни помещения;

феноли;

Висока концентрация на алкохолни разтвори – добре допринасят за унищожаването на различни вируси;

Водородният пероксид е най-добрият вариант за освобождаване от мухъл или гъбички.

За професионална дезинфекция, потърсете Сдружение Костови на kostovi.bg.