Блогче.нет – полезният блог

Декорация през есента

Есента е може би най-впечатляващият сезон от всички. Със своите прекрасни багри и цветове, той носи спокойствие и усещане за топлина и уют.

Ако това е вашият любим сезон, лесно можете да го допуснете и в дома си. С помощта на колегите от Ladybook.bg ще ви дадем няколко съвета как да преобразите къщата си за предстоящата есен чрез декорация на есенна тематика.

  1. Започнете с декоративните аксесоари като например възглавнички и покривала за легла и диван. Може да смените калъфките с такива в подходящи цветове като горчица, жълто, оранжево, бордо или кафяво. Заложете на калъфки с есенни мотиви – шишарки, жълъди или красиви цветни листа.
  2. Чудесна идея е да добавите към есенния декор сухи листа и клонки. Те биха изглеждали страхотно като декорация в някаква стъклена ваза върху шкаф или пък на масата. Също така можете сами да си изработите венец от такива материали, който да закачите някъде в дома или на входната врата.
  3. Стените могат да бъдат декорирани с уникални картини и снимки на есенни пейзажи или пана, които със сигурност ще променят атмосферата у дома.
  4. За какво се сещате, когато чуете думата „уют“? За удобен диван и меко, топло одеяло, може би? Извадете пухкавите одеяла и ги поставете небрежно върху дивана. Ако не разполагате с такива, сега е моментът да изберете няколко в топлите, нежни, есенни цветове.
  5. Не можем да пропуснем и аромата. Декоративните свещи с аромат на портокал и канела, например ще изпълнят къщата ви със спокойствие, освен това успешно ще допълват есенния декор.
  6. В последната точка ще ви посочим някои дребни детайли в къщи, които също могат да помогнат за преобразяването на дома ви в една есенна приказка: салфетките и постелките за хранене; чиниите; мекото осветление; изтривалката на входа; декоративни тикви; тиквени фенери; панерчета за съхранение и още много други.

Не се изисква прекалено много, необходимо е само да приложите някои от нашите идеи и есента заедно с цялата си прелест ще се пренесе в дома ви.