Блогче.нет – полезният блог

Заем в брой чрез Интернет – каква е процедурата?

    За да получите онлайн заем в брой, отидете на уебсайта на избраната банка. И още по-добре е да използвате нашия механизъм за сравнение, благодарение на него ще изберете офертата, която най-добре отговаря на вашите изисквания.

   Можете също така да кандидатствате за заем от вашата банка. По този начин ще можете да получите решение по-бързо, тъй като данните на клиента са били проверени, когато той е създал личен акаунт. Изборът на ангажимент е възможен и в заявлението и чрез горещата линия. Струва си обаче да проверите повече оферти, защото нямате гаранция, че именно във вашата банка ще получите най- евтиния заем в брой.

След като изберете продукта, попълвате заявлението, като въвеждате своите данни:

  • собствено и фамилно име,
  • адрес,
  • дата на раждане,
  • имена на родители,
  • серия и номер на лична карта,
  • данни на настоящия работодател (име на фирма, адрес, телефон за връзка, данъчен идентификационен номер),
  • датата на сключване на трудовия договор или присъждане на пенсия за старост или пенсия за инвалидност,
  • нетна печалба (от последните три месеца),
  • данни за други финансови задължения и разходи за живот.

    След като заявите готовността си да изпратите заявлението, трябва да изчакате банката да провери данните – обикновено отнема само няколко минути. Ако решението е положително, банката изпраща всички подробности по договора. Заемът ще бъде освободен след окончателното приемане на условията от двете страни. Средствата трябва да се появят във Вашата сметка в същия ден. Не е необходимо физически да подписвате нищо в целия процес. Всичко се извършва дистанционно, така че всъщност можете да вземете заем в брой, без да напускате дома си.

  В случай на отрицателно решение можете да опитате допълнително, като намалите сумата на заема. Все пак ще бъде по-лесно да се консултирате със съветник, който ще определи колко пари клиентът може да преброи с възможностите си. Също така си струва да се уверите, че нямате просрочени задължения за погасяване и че не сте вписани в базите данни на длъжниците (понякога данните на непознати хора се използват от измамници, които вземат заеми от небанкови компании). Причината за отхвърлянето на молбата може също да бъде твърде кратък стаж на текущото работно място или избиране на твърде голяма сума спрямо заплатата.