Блогче.нет – полезният блог

Условия за отпускане на паричен заем

   Шанс за положително решение е на разположение на пълнолетните, които имат пълна правоспособност и имат постоянен и документиран източник на доходи. Освен това трябва да покажете безупречна история, тоест няма просрочени задължения при изплащане на кредитни карти, други кредити, заеми или вноски. Също така е важна способността за кредит, която се определя, наред с други, като извадите редовните разходи от редовните си доходи. На тази база банката преценява дали размерът на задължението и размерът на месечната вноска са подходящи.

Колко можете да заемете като част от паричен заем?

  Размерът на отпуснатия заем зависи до голяма степен от кредитоспособността на кандидата. Колкото повече печели, със стабилна заетост и ниски разходи, толкова повече може да получи. В зависимост от банката горната граница е няколко десетки или няколкостотин хиляди злоти. Налични са по-високи суми за ипотечни заеми, но в този случай се изисква по-пълна документация. За подписване на договора е необходимо и посещение на банката.

Заем в брой чрез Интернет – безопасно ли е?

   Когато избирате онлайн продукт за паричен заем, е добре да прегледате класацията на заемите и да използвате онлайн калкулатори, за да получите пълна картина на разходите си. Най-лесният начин да разберете колко ще трябва да платите е да разгледате представителен пример. Той съдържа общата сума на заема, включително сумата на заема, плаващ лихвен процент и комисионна. Примерът посочва броя на вноските и други условия. Също така трябва да вземете предвид всички допълнителни такси, т.е. възможни застраховки или санкции за забавено погасяване.

  Не забравяйте обаче, че той не е съобразен с вашия случай – това са само общите условия, предложени от банката. Разберете какъв заем ще ви предложи вашата банка, но не ограничавайте избора си само до него. Възможно е друга институция да ви предложи по-изгодни условия на заем.

    Има и банки, които предлагат паричен заем онлайн, но на даден етап от кандидатстването за него или подписването на договор за заем, пак ще трябва да посетите клон на институцията поне веднъж. Може също така да се случи, че банката ще ви изпрати договор за заем чрез куриерска компания, а куриерът, след проверка на документите, ще ви даде договор за заем за подписване. В някои банки в момента е достатъчно да използвате мобилното приложение, за да получите заем, което ви позволява да увеличите скоростта на получаване на такъв ангажимент.

Източник: https://kreditzateb.net/