Блогче.нет – полезният блог

Как изглежда дизайнът на модерната баня?

102930Модерен дизайн на банята е един чудесен начин да изразите своят потенциал за креативност и да придадете на своя дом индивидуален облик. Банята трябва да бъде не само визуално привлекателна, но също така комфортна и функционална. Един от най-добрите елементи за пресъздаване на модерен дизайн са плочките.

Единствените ограничения относно дизайна на вашата баня се намират във вашето въображение. Използвайте металически отблясък, мозайки, декоративни елементи, за да украсите пространство. Покажете свой стил и направете впечатление на тези, които ще ви посетят. Не се страхувайте да творите.

Необходимо е да се включват съвременни елементи. Някои от тях изглеждат много по-модерни, отколкото други а други отразяват вашето виждане за съвременния облик на едно пространство. Ето няколко неща, които може да вземете предвид:

 Цветовете: Можете да  предадете на банята модерна визия, като изберете правилната комбинация от цветови схеми. Използването на един цвят поставя стаята в една ясна линия и акцентира на конструкцията на стените. Ако монохромният дизайн ви се струва простичък, опитайте допълнителни цветове, които са противоположни един на друг. Използването на отделни елементи с цветове като ярко оранжево, червено, розово или синьо срещу сивите нюанси, например, създава уникален драматичен изглед. Опитайте сдвояване между топли цветове като червено или розово срещу студени цветове като зелено и синьо, за да добавите висок контраст към дизайна на банята.

 Форма: Запълнете банята с изчистени линии и прости геометрични форми. Изисканите и сложни конструкции имат способността бързо да омръзват и изглеждат старомодни. Опитайте се да наместите плочките в директни модели с изчистени линии, за да дадат на помещението по опростен вид. Можете да  създадете акцент върху една от стените или да се спрете на зоната на мивка или ваната.

Специално внимание обърнете на качеството и красотата на материалите, които използвате. Създайте с помощта на плочките елегантен дизайн  за вашата баня, на който да се насладите за години напред.