Блогче.нет – полезният блог

Как да изберем зимни обувки?

11 В настоящия момент изобилието на стоки по рафтовете затруднява и удължава времето при избора на зимни обувки. Трудно е да определите точно кои зимни обувки или ботуши са подходящи за вас, ако те са представени във една витрина сред голямо разнообразие. Все пак, има някои общи критерии при този избор, така че краката ни да се чувстват удобно по време на зимния сезон. Предпочитания цвят или украса за зимните обувки зависят от вас, но по отношение на материала и форма разчитайте на професионален съвет.

За избора на зимни обувки, ще ви трябват:

  • Топли чорапи или чорапогащи;
  • Дрехите с които обикновено излизате през зимата.

1.Определете къде ще ходите през зимата. От честотата на ходене зависи и вида на обувката. Ако шофирате, изберете лек модел за да не ви е прекалено горещо на краката. Ако ходите много, изберете обувки с трайна стабилна пета или без такава. Имайте предвид, че велурът се разваля по-бързо от кожата, и по-трудно се чисти.

2.Комбинирайте обувката с ежедневния си вид облекло. Широките панталони не са много подходящи за ботуши.

3.Изберете обувки, изработени от естествена кожа, уверете се, че стелките също са естествени, а не от синтетични материали. Това ще предотврати потта и лошата миризма.

4.Проверете качеството на обувките. Погледнете за недостатъци като лош шев, слепване и др. Обърнете внимание на подметката на обувката и нейната издръжливост: сложете ботушите или обувките на пода и симулирайте ходене. Токът не трябва да се клати и залита назад.

5.Обърнете внимание на материала, от който е направена подметката на въпросните зимни обувки. Този материал трябва да бъде водоустойчив, като полиуретан или гума. Желателно е да не се плъзгат.

6.Измерете зимните обувки с топли чорапогащници или чорапи, дори и да ги купувате през друг сезон на годината. Не забравяйте, че за зимата е необходимо да се вземат обувките с половин или цял размер по-големи.

Източник: http://mes.bg/