Блогче.нет – полезният блог

Кое е най-важното, което трябва да знаем, ако теглим бързи кредити

Когато пазаруваме, ние често сравняваме различни продукти един с друг. Отчитаме техния състав, цена и много други важни за нас характеристики. Трябва да направим същото, когато искаме да теглим заем. Всяка небанкова компания иска да привлече клиенти, затова може да попаднете на финансов продукт, който е наистина уникален. 

Как да сравним бързите кредити?

За да се сравняват предложенията за небанкови заеми помежду си, трябва да се вземат предвид различни критерии. Един от най-важните е размерът на ГПР, тоест реалната цена на заема .

Сред другите важни показатели, които не трябва да се забравят са: размерът на вноската и общата сума за плащане.

Какво да търсите, когато четете оферти за бързи кредити?

След като успеем да изберем най-атрактивните оферти трябва да ги анализираме сами и много внимателно. Това, което рекламите за заеми представят, не винаги са толкова цветни в действителност. Отговорност на всеки, който има намерение да тегли заем, е внимателно да прочете изискванията за погасяване. За да имате пълна представа за разходите, свързани с тегленето на заем, помислете за:

  • Номинален лихвен процент
  • погасителен график
  • форма на обезпечение на заема (може да бъде недвижим имот, поръчителство, движимо имущество)
  • метод за оценка на кредитоспособността
  • минимален и максимален размер на заема

За какво да внимавате, когато теглите заеми?

Фирмите за бързи кредити рискуват много, като дават пари на заем на хората, особено ако са заеми за такива, които са задлъжнели или нямат достатъчно високи приходи. Този риск трябва да се изплати, което прави заемите от небанкови компании много по-скъпи от банковите заеми. Затова не трябва да е изненадващо, че сумата, която трябва да върнем, често е няколко пъти по-висока от сумата, която сме взели. Когато вземаме заем до заплата, трябва да сме подготвени за това.

Много е важно внимателно да зададете датата на на вноските. Често заемите до заплата се изплащат наведнъж, но има и парични заеми на вноски. Превишаването на определената дата за погасяване може да доведе до допълнителни такси, които значително ще увеличат цената на целия заем. Някои компании умишлено заблуждават клиентите си, за да спечелят възможно най-много, затова трябва да сме бдителни и внимателни.

Източник: Emporiki – онлайн кредити