Блогче.нет – полезният блог

Лазерна епилация в домашни условия

Лазерната епилация вече е толкова популярен метод за премахване на нежеланото окосмяване, че възниква въпросът дали съществуват домашни  лазерни апарати на пазара, които позволяват да се извършват процедурите в познатата, спокойна обстановка у дома.

Отговорът на въпроса е положителен, но трябва да се направят редица пояснения относно същността на домашната лазерна епилация, защото разликите с това, което се прави в студио за епилиране, и в домашни условия са значителни.

                     Същност на уредите за домашна епилация

Сред домашните лазерни епилатори, които се предлагат на пазара, най-известни са Rio и Tria, а също и домашните уреди за обезкосмяване Silk’n и Remington I – Light. Те представляват устройства с малка мощност за употреба в домашни условия и могат да се използват от хората с подходящ цвят на кожата, без да има нужда от формално обучение или опит с лазерни епилатори.

Повечето от тези уреди покриват малка площ при светлинен импулс, несравним с възможностите на професионалните лазерни системи.

Професионалните лазери имат мощно захранване, което доставя достатъчно енергия и бързина на импулса. Те са в състояние да произведат до 5 импулса в секунда. Домашните устройства са толкова слаби, че могат да се захранват и с батерия. Времето между два импулса понякога е в рамките на минута.

Това означава, че времето за третиране на определена зона се удължава значително и процедурите са изключително бавни.

                     Резултати, постигани с домашните уреди за епилация

Едно от водещите списания за лазери – Lasers in Surgery and Medicine направи проучване наскоро на домашните уреди за епилация. Експериментът включва 10 човека, на които са направени 4 до 6 процедури с домашни уреди за лазерна епилация.

Месец по-късно резултатите сочат, че окосмяването в третираните зони е намаляло с 36%. Въпреки обнадеждаващия резултат, 3 месеца по-късно космите поникват отново и редуцирането им се счита за статистически пренебрежимо. Някои от участниците в експеримента са имали дори по-обилно окосмяване, отколкото преди да се включат в проучването.

Незадоволителните резултати са считат като една от причините предлагането на уредите да надвишава търсенето, както и наличието на много уреди втора употреба.

Това доказва, че професионалната лазерна епилация е разумната инвестиция, която е в състояние трайно да се реши проблема с нежеланото окосмяване. Доверявайки се на професионализма на техниката от най-ново поколение, както и на обучени терапевти, можем да сложим край на търсенията си  и да оставим решението  на проблемите на тези, които знаят как да го направят. Ако търсите своето студио за лазерна епилация, то лазер център Сатори предлага професионална лазерна епилация на достъпни цени.