Блогче.нет – полезният блог

Мъжки костюми – кой е подходящ за вас

Незаменима и най-значима част от визията на мъжа е елегантният костюм. Мъжът, облечен в панталон и сако, изработени в един и същи стил, изглежда изискан.

Модата за силната половина от човечеството е консервативна, но и значително по-постоянна, отколкото тези на капризните дами.

И въпреки всичко това, мъжете избират гардероба си с голямо внимание, почти колкото и жените.

Видовете костюми за мъже са различни. Затова и трябва да се обърне подобаващо внимание при избора на най-добрия вариант.

Мъжки костюми

Модната индустрия е формирала няколко силуета за облекло на мъже. Такива, включват спецификата на националност и манталитет в различните страни.

Съществуват три основни вида костюми. Те са:

Английски; Италиански и Американски. Специалистите шивачи са разработили няколко силуета на мъжки костюми. По този начин са създали допълнителни модели за кройка въз основа на трите класически версии. Тук става дума за: немски, френски и европейски.

Английската версия подхожда идеално на слаби и млади мъже. Тази кройка им придава строг и официален вид.

Саката тук са силно вталени и удължени. Закрепват се с две или три копчета. Самите реверите са малки по размер. Има два прореза на гърба, които са съществен елемент от английския стил.

Другия тип модели са с по-широки ревери. При тях, копчетата са разположени на голямо разстояние едно от друго. Сакото има и страничен скосен джоб с капак има малък джоб. Двойните разрези осигуряват свобода на движение. Панталонът е създаден за високи мъже. Крачолите прилепват плътно, около крака и нямат маншети отдолу. Много едрите мъже не трябва да избират твърде втален модел, тъй като това ще затрудни движението.

Това са водещите характеристики в моделите мъжки костюми. При подбора на всеки от тях, мъжът трябва много да внимава. Щом вече знаете тези главни характеристики може да пристъпите към избора на най-подходящ за вас костюм.