Блогче.нет – полезният блог

Струва ли си да се използва небанков заем за компании за допълнителни бизнес инвестиции?

    Управлението и инвестирането в развитието на компания изисква значителни финансови разходи, особено сега, когато пандемията доведе до забавяне на икономиката. Младите компании, които тепърва навлизат на пазара и не могат да разчитат на подкрепата на банката, може да имат проблеми. Означава ли това, че трябва да се откажете от мечтите си за собствен бизнес? Не е задължително да проверите дали си струва да използвате небанков заем за компании.

Бизнес заем в банката – може ли някой да го използва?

   Като предприемач можете да се възползвате от голямо разнообразие от заеми за развитието на вашия бизнес. За съжаление не винаги ще получавате такава подкрепа. Както в случая с други финансови продукти, предоставени от банката, компанията трябва да отговаря на няколко специфични условия, които са главно:

  • най-малко 12 месеца работа на компанията;
  • положителна история в BIK;
  • удостоверения от институцията за социално осигуряване и данъчната служба за просрочени плащания;
  • доказателство за доход.

Проверете колко трябва да спечелите, за да получите банков заем

   Ако управлявате микропредприятие или еднолично дружество, може да имате проблеми с получаването на положителна проверка в банката. Особено когато започнете да се справяте с финансова ликвидност поради клиенти, които са в забава с плащания.

   Малко банки също предлагат заеми на компании, които тепърва започват своята дейност, а разходите при създаването на компании са наистина големи. Затова понякога са необходими допълнителни средства, които ви позволяват да правите инвестиции, да подобрявате качеството на предоставяните услуги или модерни технологични решения и маркетингови кампании за привличане на нови клиенти.

За какво трябва да внимавате, когато вземате небанков заем за фирми

  Разбира се, поемането на каквото и да е финансово задължение, било то в банка или парабанк, носи определен риск. Ето защо, когато решавате такова решение, си струва да знаете на какво да обърнете специално внимание. Те са главно:

  • лихвен процент по кредита,
  • комисионни и допълнителни такси, увеличавайки цената на цялата отговорност – най-добре е внимателно да проверите размера на ГПР;
  • условия за изплащане на заема;
  • наказания за непогасяване на задължението в срок – повече по тази тема можете да намерите в статията – Неизплатен заем – какви са последиците.

   Разумното и обмислено използване на небанкови заеми за компании ви позволява да развиете своя бизнес и финансова стабилност.

Източник: http://creditcheck-24.com/bg/