Блогче.нет – полезният блог

Разсрочен заем и банков заем – разлики. Какво да избера?

   Искате ли да вземете назаем в брой, но не знаете кой вариант е най-подходящ за вас? На пазара има много начини за финансиране. Проверете каква е разликата между заем на вноска и банков заем и изберете продукта, който е подходящ за вас!

  Заемът на бърза вноска и банковият заем са два различни продукта. Първият се предлага от небанкови институции, докато заемът може да бъде намерен само в офертата на банките. Освен това има и важни моменти, които трябва да знаете, преди да подадете молбата си. Проверете кой продукт е подходящ за вас!

Небанков разсрочен заем – параметри

  Заемът на вноски се предлага от небанкови финансови институции. Условията им се уреждат от Гражданския кодекс. Колко можете да вземете назаем, когато кандидатствате за небанков заем на вноска? Сумите започват от 1 000 и дори в края на 60 000 лева. Не забравяйте, че максималната сума на кредита зависи от вашата кредитоспособност.

  Затова трябва да измерите намеренията си и да кандидатствате за сумата, от която се нуждаете, и да можете да върнете обратно в предписания срок за погасяване. Това обикновено е от 3 до 60 месеца и зависи от това колко искате да вземете назаем – колкото по-висока е сумата на заема, толкова по-дълъг е срокът за изплащане.

  Общата цена на небанков заем включва: лихва по заема (макс. 7,2%), комисионна за отпускане, свързани със заема такси , например разходи за изготвяне на договор за заем, проверка в бази данни, такса за отпускане и обслужване на заема. 

  Небанковите компании не изискват твърде много формалности. За да кандидатствате за заем, ще ви трябва лична карта, активен телефонен номер и банкова сметка. В някои случаи, особено ако искате да вземете назаем голяма сума, може да бъдете помолени да документирате доходите си и извлечението от личната си сметка.

Източник: https://www.stateaid-bg.org/