Блогче.нет – полезният блог

Топла или студена? Тайната на диетата.

Диета, Райф, Акупунктура

Диетата на древен Китай може да бъде ефективният и здравословен начин за контролиране на проблемите с поддържане на теглото в нормата. При подходяща подготовка се избягват тлъсти месни ястия и многото ориз в ястията и ви предлагат здравословно, засищащо усещане, лекуват болести и удължават живота.

Много хора може да си помислят, че това е неточно поради високите случаи на затлъстяване в Китай. Въпреки това, много експерти по храните казват, че причината за това е увеличаването на консумацията на свръх-преработена западна храна (не традиционната).

Теглото може да се управлява чрез следните съвети, извлечени от древен Китай, включително:

Диетата на древен Китай може да бъде ефективният и здравословен начин за контролиране на проблемите, свързани с управлението на теглото. В комбинация с райф терапия, може да се получи чудесен тандем за подобряване на вашето здраве.

1. Затопляне на храната за подобряване на процеса на храносмилане. Правилното хранене е съществена част от древната китайска култура. Китайците наричат топлия храносмилателен процес храносмилателен огън, който трябва да се захранва от запалими дърва, за да продължи да гори ефективно. Готвенето на храна е от съществено значение, тъй като позволява храната да бъде свободна от вредни микроорганизми, което я прави годна за консумация. Яденето на топла храна или отделянето на време за затопляне на храната преди консумация играе огромна роля в борбата с лошото храносмилане. Освен че правят храната мека и лесна за поглъщане, топлите ястия подобряват процеса на храносмилане поради благоприятната среда, осигурена от храната за протичане на ензимни дейности.

Топло сготвените храни засилват метаболизма на тялото, тъй като изгарят бързо. Диета, която, подхранва храносмилателния ви процес, ускорява метаболизма ви и по-рано, отколкото очаквате, ще забележите признаци на загуба на тегло. Традиционната диета се състои от ядене на топли храни и намалената вероятност от подуване и газове, по-висока енергийна стойност на продуктите и подпомагане на червата с движение.

Приготвянето на горещ чай с канела е напълно естествен начин, който можете да опитате, когато искате да свалите някои от упоритите килограми. Тази горчиво-сладка подправка повишава метаболизма и управлява нивата на кръвната ви захар, като всички те са важни при режим на отслабване. Добавете щипка лимон и чаена лъжичка мед и се насладете на тази здравословна чаша, която ще ускори пътуването ви към бленуваните килограми.

Студените храни са най-големият враг на метаболизма. Що се отнася до студените ястия, няма съмнение, че процесът на храносмилане причинява лошо здраве. Студените ястия забавят процеса на храносмилане до много по-бавна скорост, което ви излага на риск да се получите стомашни неразположения. В допълнение, постоянното ядене на студени салати може да предизвика натрупване на храна като „не смляна енергия“, складираща се като мазнини.

2. Коригиране на увреден канал на стомаха и далака, какво става с храносмилането.

Дефицитът на далака и стомаха причинява главно мазнини в горната част на тялото. Далакът е отговорен за поддържането и улесняването на баланса във вашите телесни течности и усвояването на мазнините. Когато каналите на стомаха и далака са слаби, човек е склонен да изпитва глад, който го кара да яде постоянно. Това води до ненужен и прекомерен прием на хранителни вещества. Това натрупване се натрупва по протежение на горната част на тялото, образувайки фигура с форма на ябълка – ябълковиден корем. Слабият далак и стомахът възпрепятстват транспортирането на вода, което отново води до прекомерен апетит. Когато имате проблеми с далака, може да изпитате подуване и усещане за ситост бързо след хранене. Това обяснява защо човек често жадува за сладки храни след хранене. Промяната в диетата може да проработи, дори и когато имате ужасен стомах и далак. Храните, които ядете, могат да помогнат за възстановяване на всяко налично увреждане. Включването на повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и здравословни мазнини ще засили процеса на храносмилане и в крайна сметка управлението на теглото.

3. Акупунктура за управление на теглото. Акупунктурата насърчава положителни реакции в организма и води до ползи за здравето. Въз основа на традициите на китайската медицина акупунктурните точки се използват за възстановяване на баланса на кръвта, черния дроб и бъбреците и укрепване на телесните функции. Основните акупунктурни точки като стомах  и далак  са точки на натиск, върху които може да се работи за насърчаване на управлението на теглото. Чрез третиране на далак в определена точка можем да повлияем и на органи, разположени в парасимпатиковата нервна система и долната част на корема. Тази холистична практика може да се използва за повишаване на нивата на метаболизма и подобряване на процеса на храносмилане, като по този начин играе огромна роля в загубата на тегло. Известно е отддавна, че ако хората страдат от затлъстяване може да има голяма полза от акупунктурни масажи в стомаха и меридианите на далака. Следователно акупунктурата може да бъде включена във вашият комплект от мерки за отслабване. Хората от древен Китай са разбили кода на здравословния живот и хранене. Диетата включва предимно супи, зеленчуци, зърнени храни и понякога червено месо. Това осигурява на тялото усещане за засищане и полезни хранителни вещества. В допълнение, се практикуваха холистична, китайска медицина, която постави стандарта за отслабване и управление чрез акупунктурни точки, грижа за стомаха и далака и ядене на топли ястия. Акупунктура и райф терапия, отново може да помогнат, впрегнати в едно за Вашето здраве.