Блогче.нет – полезният блог

Хотел, онлайн-услуги, статистика

Статистическите данни, съвсем естествено, не са от най-привлекателните данни за потенциални клиенти и гости на даден хотел. Но те са ориентир, който издава колективни тенденции и разгледани от гледна точка на хотелиерската услуга, могат да  ни кажат много неща за съвременното състояние на хотелския бранш. Може би звучи невероятно, но според последни статистически данни, в изминаващата вече година, една от най-често използваните функции на мобилните телефони е била, за да се резервира  хотел онлайн.

Тази информация, някак нормално, ни въвежда в света на онлайн-възможностите свързани с хотелските услуги. Иначе казано, с какво онлайн-услугите привлякоха вниманието на потребителите, така че лесно да намират, резервират и след това да посетят хотела към мястото, което са решили да посетят. Първото нещо, което хотелите си осигуряват чрез онлайн-услугите е по-голяма видимост. В зависимост от маркетинг политиката на даден хотел, с малко инвестиция, чрез интернет могат да се постигнат страхотни резултати. Втората голяма възможност е свързана с виртуалния достъп до вътрешното пространство на хотела. Чрез съвременната технология за виртуални разходки и висококачествена фотография – хотелът предлага изглед на всички нива, с които разполага. Така потребителите виждат, че няма нищо скрито и те спокойно могат да изберат.

Третата възможност, която заслужава много повече внимание, е това, което направиха много интернет платформи за хотели. Чрез тях, всеки човек, разполага буквално с хотелска карта на света. Тази карта разполага както с подробна информация за хотелите по света; като се започне от страната, града, улицата; категорията и цените. Много е важно това, че платформите предлагат разграничение на цените, според това, което всеки потенциален клиент търси. В България, всичко от това, което бе изброени е налично и това дава страхотна възможност на все повече българи да се  информират предварително за всички детайли, които директно засягат техния престой в града, който са избрали за почивка; за мястото където ще пътуват по работа и дори просто за информация.

Източник: govrn.bg