Блогче.нет – полезният блог

Подготовка за училище – как да изберем подходящата маса и стол

Когато подготвяте малък ученик за училище, въпросът е „Как да изберем работния плот и стол, така че подготовката на домашното да не увреди здравето на детето?”

Така, всичко трябва да е в ред!

Не позволявайте на детето да прави домашна работа на дивана или на други места, които не са подходящи за неговата възраст:

Работният плот трябва да бъде минимално отразяващ и достатъчно голям, за да е удобно да се направи домашна работа, да се постави компютър, необходимо оборудване, аксесоари и т.н.  Минимални размери на масата трябва да са: 1200 x 800 mm,  оптимални: 1600 x 1000 mm.

Лаптопите или клавиатурата трябва да бъдат разположени в зависимост от нивото на лакътя на ученика ( ръката е сгъната в лактите под прав ъгъл от 90 ° ); раменният пояс не може да се повдигне.

Столът на ученик, който прекарва по-голямата част от деня в седнало положение, трябва да бъде внимателно подбран.

Задната част на стола трябва да бъде с анатомична форма и да осигурява опора за гърба по цялата дължина. Седалката и облегалката трябва да бъдат покрити с полиестер и неплъзгащ се, неелектростатичен и въздухопроводящ материал. Такива модели са RFG Ученически чин Ergo Tech B201 розов.

Подходящата височина на седалката се определя по следния начин: предният ръб на седалката е на нивото на подколенната кухина, ъгълът на огъване на коляното надвишава 90 ° , краката са стабилни на пода. Ето защо е важно да може да се регулира височината на седалката на стола, като се вземат предвид индивидуалните нужди.

Дълбочината на стола  трябва да бъде по-малка от разстоянието от тазобедрената става до коляното.

Препоръчителният брой колела на един стол е пет. Това осигурява стабилност и способност за движение, столът трябва лесно да се върти около оста си.

Това са едни от първите неща, които трябва да съобразите в избора на ученически мебели. Имайки предвид тази база данни, лесно може да избирате от office1.bg.