Блогче.нет – полезният блог

Защо да се доверим на HP за нашият офис

Принтер за офиса

Имаме нужда от принтер в офиса. Откъде да започнете търсенето?

Първо, решете от какъв тип печат се нуждаете. Защо се нуждаете от принтер? Ако ви трябва предимно за документация и отчети, но не пишете, да речем, файлове с цветен печат, има добри варианти на черно-бял принтер.

Ако имате дизайнерски офис, редакционен екип или сте ангажирани с видео, имате нужда от един или два: принтера с цветен печат или фотопечат. Последният отпечатва изображението не на обикновена хартия, а на специална фотохартия.

Защо да се доверим на HP за нашият офис

Технологията не спира да се подобявар всеки ден. Затова HP предлагат най-дожрите решения. Лазерният принтер има добра работа в натоварен режим. Принтерите с черно-ябл и цветен печат обикновено са малко по-скъпи, но тази цена се оправдава от качеството. Тези модели са добра алтернатива за офиси, чиито служители работят много с фотографи и разпечатват непрекъснато, рекламни плакати, листовки, брошури.

Защо е по-добре да купите „всичко в едно“?

Мултифункционалните принтери са: многофункционално устройство LaserJet MFP M436dn и включват: принтер, скенер, ксерокопиране, факс в едно.

Те са по-големи от стандартен принтер, но могат веднага да печатат, сканират, копират и изпращат факсове. Те струват малко повече от стандартен принтер, но излизат доста по-икономично от това всяко устройство да се закупи поотделно.

Какво друго предлага лазерният принтер?

Скорост на печат. Ако печатате много и скоростта на отпечатване е бавна, принтерът ще има вечна опашка и ще смачква хартията. Обърнете внимание, че принтерът има функция за бързо печатане. Скорост на печат на принтер А4 – 23 стр./min. и на формат A3 – 12 стр./min

Не забравяйте да проверите и за връзката на устройството с Wi-Fi, Интернет и локалната мрежа в институцията. Това ще спести време на служителите да се движат с флаш устройства и ненужни кабели. Чудесно е, ако принтерът има опцията за мобилно печатане и поддържа мрежа – build-in 10/100 Base TX Internet.

Как мога да си купя принтер?

Обърнете внимание на параметъра „Живот на касетата“. В модерните принтери ресурсът на касетите достига натоварване до 50 000 A4 стр./месец.

По-малко не си заслужава да вземете, особено ако печатате много. Освен това, за да се ускорят и намалят разходите за процеса, това ще помогне за автоматичен двустранен печат. Това е не само икономично, но и полезно. Двустранният печат използва половината от потребяваната хартия. Такава резулюция има в принтер HP Лазерно многофункционално устройство LaserJet MFP M436dn, за който споменахме по-горе.

Защо да се доверим на HP за своя офис

Това, което предлага HP пести време и пари. Изборът на HP Лазерен принтер LaserJet MFP M436n  е отлична възможност, както за малки, така и за по-големи офиси, кабинети и дори приложение в домашни условия. Неговата функция го нарежда с право в топ листата с мултифункционални устройства, които спесъяват ценни пространства и средства.