Блогче.нет – полезният блог

Имам нов сайт – а сега накъде

Иновативните възможности и инструменти на дигиталния маркетинг мотивират все повече бизнеси да се преориентират в Интернет пространството.

Позиционирането на бранда онлайн обаче не е достатъчно условие за постигане на успех и повече продажби.

Изисква се набор от последователни маркетинг стъпки, които да донесат популяризиране, разпознаваемост и генериране на трафик след изработката на сайт.

Какви са подходите за развитие и успешно популяризиране на бизнеса в Интернет?

Дигитална реклама

Онлайн рекламата в социалните мрежи и в Google са работещ маркетинг подход за популяризиране на вашия нов сайт. Рекламата онлайн е ефективен начин за изграждане на популярност на бранда и за осигуряване на пряк път до целевите сегменти.

Дигиталната реклама в социалните мрежи изпълнява няколко значими функции – популяризира, взаимодейства, ангажира и насърчава потребителския интерес. Социалните мрежи са събирателна точка на все по-голям брой потребители, което спомага на вашия нов сайт да достигне по-лесно до целевите сегменти или до потенциални такива. Още повече, мащабите на аудиторията в социалните режи позволяват на рекламата там да ви даде нови хоризонти за развитие.

Рекламата в Google е ефективен метод за свързване на вашия нов сайт с потенциални клиенти. Причината е, че търсачката е първото място, което потребителите посещават при необходимост от получаване на информация или намиране на място за покупка. Затова рекламата в Google е очаквана и желана. Ако е достатъчно релевантна и прецизно таргетирана, то тя може да донесе желаната популярност на вашия нов сайт.

SEO

SEO оптимизацията е задължителен елемент в полето на дигиталния маркетинг. Оптимизирането на новия сайт е важна стъпка, която ви гарантира по-висока разпознаваемост, потенциален органичен трафик и достъп до целевите сегменти. SEO оптимизацията спомага също за класиране на вашия нов сайт на предни позиции в резултатите от търсачките. Тук е важен и копирайтингът.

Един от основните SEO подходи за популяризиране на нов сайт е линк-билдингът. Това е мрежа от хипервръзки, които вашият сайт създава и публикува, или получава като препоръки от други източници. Такъв линк-билдинг метод са гост публикациите – създаване на стойностно съдържание, което вашият сайт предлага на друг авторитетен източник.

Гост публикациите спомагат на вашия нов сайт да изгради партньорски връзки със сайтове, които имат силни показатели. Методът работи, като вие създавате съдържание, което другият сайт публикува. В замяна, той включва връзки, препращащи посетителите към вашия нов сайт. От една страна, този SEO подход ви печели по-висок органичен трафик и популярност. От друга страна, той ви спомага за изграждане на авторитет и достоверност пред потребителите.

Директен маркетинг            

Популяризирането и успешното развитие на вашия сайт зависят пряко от един фактор – връзката с потребителите. Ето защо боравенето с формите за директен маркетинг е ефективен начин за изграждане на трайни лоялни връзки с аудиторията и достигане до целевите сегменти.

Формите за директен маркетинг са имейл бюлетините, известията в мобилните приложения и съобщенията в клиентските профили. Принципът на общуване с клиентите е изпращане на уведомления за настоящи кампании, предоставяне на промо кодове, специални оферти, събития и т.н.

От една страна, клиентите получават уведомления и вашият сайт ефективно популяризира своите стоки или услуги. От друга страна, брандът ви се свързва трайно с лист от контакти, което повишава вашия авторитет и имидж пред аудиторията. Директният маркетинг спомага на вашия нов сайт да се популяризира и развива ефективно, като събира общество  от лоялни потребители.

Да обобщим с няколко думи:

Позиционирането на бизнеса онлайн се оказва благоприятен и ефективен ход в неговото дългосрочно развитие. Изграждането на нов сайт обаче изисква прилагането на важни маркетинг подходи за популяризиране, постигане на разпознаваемост и ръст в продажбите.

Такива маркетинг подходи са онлайн рекламата в социалните мрежи и Google, формите за директен маркетинг, както и подходите за SEO оптимизация на сайта. Съвкупността от тези подходи гарантира по-добро класиране в резултатите от потребителското търсене и по-оптимално развитие в онлайн средата.