Блогче.нет – полезният блог

Как да избираме рокли големи размери, според фигурата на тялото

Рокли големи размери, Летни рокли, Рокли за едри жени, Макси рокли

Ако сте пухкава, сладка дама, която се тревожи за фигурата си и все смята, че подбора на рокли е най-трудното изпитание, то предлагаме ви, полезна информация. В нея ще откриете всичко, относно избора на рокли големи размери, според силуета.

Банан, ябълка, круша, пясъчен часовник… Навярно сте чували, тези изказвания по отношение формите на женското тяло. Ако все пак не правите асоциация с тях и сама не може да определите, каква рокля ще ви подхожда, предлагаме ви да продължите да четете.

Щом прочетете този материал сама ще сте си отговорила каква форма е вашето тяло и смело може да добавите една от многото макси рокли, която с гордост да обличате!

Рокли за жени с форма на банан – тук, колкото и да не ви се вярва нужен ви е обем. Може да сте едра на кост, но форми ви липсват. Тогава подберете рокля, която ще направи необходимото. Например рокля с набори в различни зони. Така, на ръкава може да има буфан, а клошът да е свободен около бедрата и със стесняващ се завършек към глезените;

Макси рокли за дами с форма на грах – притежателките на фигура, наподобяваща грахова шушулка, най-често не са много високи на ръст. Често са по-широки в страни. За да приглушите това усещане за пухкаво миньонче, трябва зрително да удължите силуета. За целта спрете се на дълги рокли А-образни кройки. Ако искате да комбинирате блуза с панталон, добре е да се спрете на дълга туника, съчетана с деним.

Рокли за лейди с телосложение ябълка – дамите с форма на ябълка, натрупват излишните килограми в горната част на тялото. По този начин бедрата остават незабелязани, макар и стройни. Ето, защо визирайте на тях.

Спрете се на модели макси рокли с по-ниска талия или по-висока талия. И в двата случая, роклята ще работи във ваша полза.

Рокли големи размери за момичета с фигура на круша – ако фигурата ви е с изящна горна част и пищна долна, ще напомня круша. Често позната и като фигура „пясъчен часовник“. Тук модните дизайнери съветват да се прикрият обемните бедра. Това лесно ще стане с рокля А-образна форма. Подходящи са още панталони, разкроени в крачолите, блуза или риза съчетани с тънък колан. Последният ще работи в полза на баланса.

Сами виждате, че щом знаете тези малки трикове, изборът, на която и да е рокля или друга дреха става лесен.

Помнете: „Модата не е само въпрос на дрехи… тя, е порив на вятъра, полъх, роден от морския бриз. Така, изборът на всяка нова дреха за гардероба ви, трябва да е съпроводен от интуиция!“

Нещо подобно се казваше и в думите на великият дизайнер в модата Коко Шанел!

Сега може да се насочите към следващия магазин и да подберете правилно новия си тоалет. Може и изцяло да обновите гардероба, защото сте полу професионалисти в модата.