Блогче.нет – полезният блог

Как да планирате вашата кухня

Ако искате да планирате удобно и правилно вашата кухня, трябва да подходите към този въпрос с цялата отговорност. В крайна сметка кухнята е основното място на семейното огнище, където се събира цялото семейство, за да се хранят и да се социализират. Затова трябва да е уютно, удобно и приятно за окото.

Можете сами да планирате кухнята, като направите съответните измервания и прехвърлите. Може и да се свържете със специалистите, които ще ви помогнат най-добре да реализирате свободното пространство. От тях ще научите и за цени за цялостно почистване на жилища клошарски и обикновени.

Кухненското пространство често не е много голямо, така че си струва да измислите оформлението. На първо място, трябва да решите, дали ще използвате свободното пространство, което вече имате, или дали ще направите по-голямо преустройство, например, комбинирайки кухнята с хола. В този случай, като отстраните задръстванията с помощта на екипа от чистота.com, може да планирате останалото оформление.

Може да махнете преградите на вратите, така ще спечелите допълнителна площ. Благодарение на това апартаментът ще бъде визуално по-просторен.

Съвременните кухни  са добри, защото се вписват в почти всеки интериор. Необходимо е само да зададете необходимите размери и да планирате кухненското пространство по такъв начин, че да има максимално пространство за действие и минимум „безполезна“ площ. Също така си струва да се погрижите за подреждането на мебелите в кухнята, така че да е удобно да стигнете до всяко кътче.

Шкафчетата трябва да са под ръка, а печката и мивката да се поставят на удобни и достъпни места. Обикновено печката се поставя по-близо до прозореца, а мивката е в противоположния край.

Отделно си струва да се погрижите за местоположението на хладилника. Това е един от най-важните елементи в кухнята, които се използват най-често. Може да се постави или в ъгъла, противоположен на кухнята, или да бъде вграден директно в кухнята. В последно време това е оптималното решение, тъй като, първо, в този случай не заема много място, и второ, не създава дисхармония. Така и ще изглежда като останалите кухненски шкафове.

Ако всичко е направено правилно, тогава кухня, планирана по този начин, ще угоди на вас и вашето домакинство за дълго време.